Voordelen van een loopfiets voor peuters van 18 maanden

July 28, 2022

Voordelen van een loopfiets voor peuters van 18 maanden

Heb je ooit gehoord van een loopfiets? Het is een fiets die is ontworpen als een fiets, hoewel je sommige componenten zoals trappers, kettingen of fiets aandrijfsystemen en remhendels die zich meestal op de stuurarm van de fiets bevinden, niet zult zien. Deze fiets is zo ontworpen omdat een loopfiets het enige doel heeft om kinderen te leren hun evenwicht te oefenen. De onderdelen die normaal op een fiets zitten, zitten dus niet op dit type fiets. Als je een peuter hebt van 18 maanden en ouder, dan is het verstrekken van een loopfiets perfect omdat er veel voordelen zijn die kunnen worden behaald met een loopfiets voor peuters. De verschillende soorten voordelen die een loopfiets kan opleveren, zullen de ontwikkeling van kinderen in een positieve richting helpen, zowel in termen van fysieke als mentale gezondheid.

Het is sneller om een ​​tweewielige fiets onder de knie te krijgen

Het eerste voordeel dat vaak wordt behaald, is dat kinderen fietsen sneller onder de knie krijgen als ze in beweging komen. Dit alles gebeurt omdat je kind al gewend is om zijn evenwicht te bewaren. Als je kind een gewone fiets krijgt, kan het er gemakkelijk op rijden. Daarom kunnen kinderen straks op de gewone fiets rijden als hulpmiddel om te spelen of als vervoermiddel om naar school te gaan. Vergeet niet een fietstas rugzak te kopen om drinkwater of andere spullen in op te bergen terwijl je kind aan het fietsen is.

Traint de beenspieren van je kind

Het tweede voordeel van een loopfiets is dat het de beenspieren van je kind traint, omdat dit type fiets de benen gebruikt als voortstuwingsmiddel. Daarom wordt deze fiets ook vaak duwfiets genoemd. Er zijn echter veel lichaamsdelen die worden getraind wanneer kinderen op loopfietsen spelen. Dit is erg handig om de motoriek van kinderen te stimuleren en te trainen om zich te blijven ontwikkelen. Wanneer je kind naar school gaat, zal die verschillende soorten activiteiten beter kunnen doen. Ook kun je je kind een rains rugzak geven, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als het regent terwijl je kind aan het fietsen is.

Traint coördinatie en vergroot het zelfvertrouwen

Het derde voordeel van de loopfiets voor kinderen is het trainen van de coördinatie en het vergroten van het zelfvertrouwen. Het spelen op een loopfiets vereist coördinatie tussen lichaamsdelen, beginnend bij de voeten, handen, tot de ogen, zodat de fiets goed kan worden bestuurd door kinderen. Elke fietsbeweging zoals vooruit, achteruit, stoppen en andere vereist zeker een goede coördinatie. Daarnaast zal het spelen met een loopfiets ook het zelfvertrouwen van je kind vergroten, dat zal verschijnen wanneer je kind erin slaagt de fiets op de juiste manier onder controle te houden.

Lager risico op blessures en traint de mentaliteit van kinderen

Het laatste voordeel dat kan worden behaald met het spelen van een loopfiets dat we hier willen noemen, is een lager risico op blessures en mentale training van je kind. Waarom is het risico op letsel aantoonbaar laag? Omdat deze fiets de voeten van je kind als voortstuwing gebruikt, zodat de resulterende snelheid niet te hoog zal zijn. Toch is er niets mis mee dat ouders altijd persoonlijke bescherming bieden zoals helmen, kniebeschermers en elleboogbeschermers als hun kind gaat fietsen. Daarnaast wordt de mentaliteit van het kind ook beter getraind doordat je kind tijdens het spelen met de loopfiets socialiseert met zijn/haar vriendjes. Nodig daarom de vriendjes van je kind uit om samen te fietsen, zodat de mentaliteit van het kind blijft ontwikkelen.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Zo werk je altijd rustig thuis

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden, maar hoe zorg je ervoor dat je altijd rustig werkt, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse drukte van het huiselijke leven? Hier zijn

3.

Op avontuur met de camper

Het avontuur roept! Reizen met een camper biedt je de ultieme vrijheid om de wereld op jouw tempo te verkennen. Of je nu droomt van kronkelende kustwegen, serene berglandschappen of

4.