Trampoline aanschaffen? Dit is wat je moet weten

April 22, 2023

Als je in één keer de juiste trampoline wilt aanschaffen dan moet je vooraf van de koop de juiste keuzes maken. Het is heel makkelijk om de verkeerde keuze te maken, want er zijn ontzettend veel van dit soort speeltoestellen te koop. Zo zijn er diverse soorten maten, heb je ingegraven trampolines en trampolines op poten. En ze zijn te koop in de vormen rond, ovaal en rechthoekig. Een toelichting van de diverse opties om je keuze makkelijker en eenvoudiger te maken.

Een trampoline aanschaffen kan hier.

Welke maat trampoline past bij mijn tuin?

Het meest belangrijke bij het kiezen van een maat trampoline is dat het in je tuin past. Past het speeltoestel in je tuin dan moet je ook nog eens rekening houden met de ruimte rondom de trampoline. Er moet namelijk genoeg vrijheid rondom het toestel zijn. Het springoppervlak van de mat is kleiner dan de gehele afmeting van de trampoline. De reden hiervoor is dat in de maat van de trampoline ook de afmeting van de rand mee wordt gerekend. De ruimte in je tuin meet je heel simpel op met een rolmaat. Zoals vermeld moet je rekening houden met wat ruimte rondom de trampoline. Heb je eenmaal duidelijk hoeveel ruimte je hebt dan kun je een trampoline met een bepaalde maat bepalen. 

Kiezen voor een trampoline op poten of ingegraven trampoline?

Naast de maat is ook de keuze om een trampoline op poten of een ingegraven trampoline belangrijk. Deze keuze moet je altijd van te voren bepalen. Want een trampoline op poten kun je namelijk later niet ingraven. Dat komt om dit type speeltoestel ruimte onder het doek nodig heeft om lucht te kunnen afvoeren. Een ingegraven trampoline is een speciaal ontwikkelde trampoline en dat betekent dat er veel minder ruimte nodig is onder het doek. Voordelen van trampoline op poten is weinig moeite te hoeven doen om op te zetten en makkelijk te verplaatsen. Voordelen van ingegraven trampoline is dat er minder valgevaar ontstaat en het speeltoestel valt minder op in de tuin. Belangrijk om vooraf na te denken welke type trampoline in je tuin past.

Welke vorm trampoline kan ik het beste kiezen?

Je hebt drie soorten vormen trampolines, namelijk rond, rechthoekig en ovaal. De meeste consumenten kopen een ronde trampoline. Dat komt omdat dit uitstekend werkt voor beginners en kleine kinderen. De spanning van de veren is overal gelijk waardoor elke sprong hetzelfde aanvoelt. Ook wijzen de veren naar binnen waardoor je altijd terug wordt geworpen naar het midden. Dat vermindert de kans dat je van de trampoline afvalt. De rechthoekige trampoline is voor de pro’s. De spanning is op de ene plek net wat sterker dan de andere plek en daardoor kan er op verschillende hoogtes gesprongen worden. Een ovale trampoline combineert de voordelen van een ronde en rechthoekige trampoline.

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

De voordelen van teambuilding voor werknemerswelzijn

In een moderne werkomgeving speelt werknemerswelzijn een belangrijke rol. Tevreden en gezonde werknemers zijn productiever en blijven langer bij een bedrijf. Teambuilding kan helpen om dit welzijn te bevorderen. Door

3.

Goedkope treinkaartjes scoren? Bekijk tips!

Treinreizen naar bruisende Europese steden als Berlijn, Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen en Keulen zijn niet alleen comfortabel en milieuvriendelijk, maar kunnen ook verrassend betaalbaar zijn. Met de juiste strategieën reis

4.