5 Verbazingwekkende bezienswaardigheden in Catalonië voor je volgende vakantie

July 16, 2022

Er zijn veel bezienswaardigheden in Catalonië in Spanje voor je volgende vakantie. Het is een zeer mooie bestemming die ook beroemd is om zijn prachtige stranden. Als strandliefhebber zal je dagen te kort hebben om alle stranden te ontdekken. Maar ook als cultuurliefhebber zal je bezoek aan Catalonië een ware belevenis zijn.

Je kunt de talrijke locaties in Catalonië het gemakkelijkst bezoeken door gebruik te maken van een huurauto. Er zijn vele autoverhuurbedrijven die je goedkope huurauto’s kunnen aanbieden. Maar alvorens een huurauto te boeken, moet je een vergelijking maken van de verschillende autoverhuurdiensten, lees meer bij Auto Spanje. Zo krijg je een beter zicht over het grote aanbod.

De 5 beste bezienswaardigheden in Catalonië die je tijdens je volgende vakantie niet mag missen

Er zijn zoveel dingen die je in Catalonië kunt doen. Daarom dat het ook zo geliefd is bij de vele toeristen. En door de vele toeristen is het ook handig om een huurauto te hebben. Want zo kan je je vakantie beleven op de manier die je verkiest. Vergeet niet om een vergelijk uit te voeren van de autoverhuurdiensten om de beste huurauto voor je budget te vinden.

1.      Architecturale en culturele rondleidingen

Catalonië heeft vele architecturale en culturele bezienswaardigheden die prachtig zijn om te bezoeken. Je kan er zelfstandig op uit trekken om de historische gebouwen te bezoeken of je kan een rondleiding boeken en je onderdompelen in de cultuur en geschiedenis van Catalonië met een gids. Deze gids zal je wegwijs maken in de geschiedenis van Catalonië en je waarschijnlijk een hoop dingen vertellen die je niet in een toeristisch reisboek kan vinden.

2.      Ontdek Barcelona

Barcelona is een zeer belangrijke stad in Spanje en ook de hoofdstad van Catalonië. Behalve de prachtige architectuur die hier te bewonderen is, is Barcelona ook beroemd om zijn sportactiviteiten, waaronder voetbal. Het lijdt geen twijfel dat je 1 of zelfs meerder dagen nodig hebt om in Barcelona rond te dwalen en zijn architectuur, cultuur en de levensstijl van de inwoners te ontdekken.

3.      De Sagrada Familia

Dit indrukwekkende gebouw is eigenlijk een kerk en is al meer dan 100 jaar in aanbouw. Het is ontworpen door Antoni Gaudi in de 19de eeuw en het zou klaar moeten zijn in 2026, maar de officiële opleveringsdatum is al vele malen verlengd. Omdat het gebouw al zolang in aanleg is, zijn er zelfs al renovatiewerken geweest voor eerder gebouwde delen. Het is het meest toonaangevende gebouw van Barcelona en is zeker een bezoek waard.

4.      PortAventura

Dit is een heel mooi themapark gelegen in Catalonië. Als je met familie en kinderen op vakantie bent in Catalonië is dit een plek die je niet mag missen. Je zal er meer dan genoeg plezier en avontuur vinden om er een onvergetelijke tijd te beleven.

5.      Bezoek de stranden

Er zijn veel stranden in Catalonië die je kunt bezoeken en waar je je dag kunt doorbrengen. Het zal je verkwikken om een strand te bezoeken en je over te geven aan wat watersportactiviteiten of je kan gewoon uitrusten op het strand en herbronnen terwijl je terugdenkt aan de mooie dingen die je tijdens je vakantie al meegemaakt hebt.

Conclusie

Er zijn zoveel activiteiten die je in Catalonië kunt doen, waardoor we hierboven maar enkele van deze hebben kunnen beschrijven. Persoonlijk vinden we deze 5 de leukste locaties en activiteiten maar je kan zelf in je huurauto stappen en nog naar zoveel andere bezienswaardigheden in Catalonië rijden en ze ontdekken.

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Zo werk je altijd rustig thuis

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden, maar hoe zorg je ervoor dat je altijd rustig werkt, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse drukte van het huiselijke leven? Hier zijn

3.

Op avontuur met de camper

Het avontuur roept! Reizen met een camper biedt je de ultieme vrijheid om de wereld op jouw tempo te verkennen. Of je nu droomt van kronkelende kustwegen, serene berglandschappen of

4.