Goedkope treinkaartjes scoren? Bekijk tips!

June 18, 2024

Treinreizen naar bruisende Europese steden als Berlijn, Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen en Keulen zijn niet alleen comfortabel en milieuvriendelijk, maar kunnen ook verrassend betaalbaar zijn. Met de juiste strategieën reis je zonder je bankrekening te plunderen.

1. Boek tijdig

Vroegboeken is dé gouden tip voor goedkope tickets. Zowel NS International als aanbieders als Goedkoop-treinkaartje, Omio, Eurostar en Deutsche Bahn hanteren vaak aantrekkelijke vroegboekkortingen. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een mooie deal.

Voor bestemmingen in België kan dit tot 3 dagen voor vertrek. Voor overige bestemmingen raden we toch wel 1 tot 3 maanden voor vertrek aan, om treinkaartjes tegen de laagste prijs te kunnen boeken.

2. Reis buiten piekmomenten

Vermijd populaire reisdagen zoals weekenden en feestdagen. Treintickets zijn doorgaans goedkoper op doordeweekse dagen en buiten de spitsuren. Flexibel zijn met je reisdata kan je dus flink wat geld besparen.

3. Overweeg een Rail Pass

Als je van plan bent om meerdere steden te bezoeken, kan een Interrail Pass of Eurail Pass voordeliger zijn dan losse tickets. Deze passen bieden onbeperkt reizen binnen een bepaalde periode en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten.

Deze Rail Passen zijn er ook voor specifieke landen, zoals het Deutschlandticket voor onbeperkt reizen door Duitsland en de Swiss Pass voor schitterende treinreizen door Zwitserland.

4. Profiteer van Aanbiedingen

Houd websites als Goedkoop-treinkaartje.nl en hun sociale media kanalen in de gaten voor speciale acties en aanbiedingen. Vaak zijn er tijdelijke kortingen of combideals met bijvoorbeeld hotelovernachtingen of een beperkt aantal kortingskaarten beschikbaar.

5. Reis in de Tweede Klas

De eerste klas biedt extra comfort, maar de tweede klas is vaak net zo prima en aanzienlijk goedkoper. Als je budgetvriendelijk wilt reizen, is de tweede klas een uitstekende keuze.

6. Vergelijk prijzen van treinkaartjes

Gebruik online vergelijkingswebsites zoals LocoMoCheap of WeflyCheap om prijzen van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen. Zo vind je altijd de voordeligste optie voor jouw reis.

7. Overweeg alternatieve routes

Soms kan het goedkoper zijn om met een binnenlandse trein naar een grensstad te reizen en daar over te stappen op een internationale trein. Experimenteer met verschillende routes om te zien wat voor jou het voordeligst is.

https://www.goedkoop-treinkaartje.nl
Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

De voordelen van teambuilding voor werknemerswelzijn

In een moderne werkomgeving speelt werknemerswelzijn een belangrijke rol. Tevreden en gezonde werknemers zijn productiever en blijven langer bij een bedrijf. Teambuilding kan helpen om dit welzijn te bevorderen. Door

3.

Goedkope treinkaartjes scoren? Bekijk tips!

Treinreizen naar bruisende Europese steden als Berlijn, Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen en Keulen zijn niet alleen comfortabel en milieuvriendelijk, maar kunnen ook verrassend betaalbaar zijn. Met de juiste strategieën reis

4.