8 interessante feiten over Barbie die je nog niet wist

May 4, 2023

Barbie is ongetwijfeld een van de populairste poppen ter wereld. Al sinds 1959 vermaakt zij jong en oud. Maar hoe goed ken jij Barbie eigenlijk? Wist jij bijvoorbeeld dat Barbie een achternaam heeft? Of dat ze meer dan 150 carrières heeft gehad? In deze blog hebben we 8 interessante feiten over Barbie voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder!

 

Barbie’s volledige naam is Barbara Millicent Roberts. Dit is bedacht door de bedenker van Barbie, Ruth Handler, die de naam gebaseerd heeft op die van haar eigen dochter, Barbara.

 

In de loop der jaren heeft Barbie meer dan 150 carrières gehad. Van arts tot astronaut en van chef-kok tot politieagent. Er is bijna geen beroep te bedenken waar Barbie niet voor gekozen heeft.

 

De allereerste Barbie had opvallend lang en blond haar en was gekleed in een zwart-witte zwempak. Inmiddels zijn er duizenden verschillende Barbie-poppen verkrijgbaar, met verschillende huidskleuren, haarstijlen en kledingstijlen.

 

Het originele ontwerp voor Barbie was geïnspireerd op een Duitse pop genaamd Bild Lilli. Ruth Handler zag deze pop in een winkel in Zwitserland en besloot daarop haar eigen versie ervan te ontwerpen.

 

Barbie heeft haar eigen hond (en beste vriend) genaamd Taffy. Ook heeft ze een paard genaamd Dancer en een kat genaamd Blissa.

 

In 2019 vierde Barbie haar 60e verjaardag en ter ere daarvan werd in New York City een gigantische Barbie pop-up experience geopend. Hier konden bezoekers onder andere door een roze wolk lopen en de verschillende carrières van Barbie ontdekken.

 

De meest verkochte Barbie ooit is de Totally Hair Barbie uit 1992. Deze pop had extreem lang haar dat tot aan haar voeten reikte en meer dan 10 miljoen exemplaren werden verkocht.

 

Sommige mensen denken dat Barbie een slechte invloed heeft op jonge meisjes vanwege haar onrealistische lichaamsvormen en perfecte uiterlijk. Om deze reden zijn er dan ook verschillende kritieken op de pop geweest. Echter, in 2016 introduceerde Mattel (het bedrijf achter Barbie) een lijn met poppen die meer representatief zijn qua lichaamsvormen en huidskleur.

 

https://www.top1toys.nl
Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.