De voordelen van een speed pedelec

October 18, 2022

Dat regelmatig bewegen gezond is, is natuurlijk geen verrassing. Wanneer je dus dagelijks met de auto of het OV naar je werk toe gaat, is het zeker de moeite waard om er eens goed over na te denken of een speed pedelec niet iets voor je is. Deze fietsen hebben namelijk allerlei voordelen en je wordt er niet moe van. Vooral gezien de flinke snelheid en trapondersteuning ben je binnen afzienbare tijd op je werk. Wil jij weten welke voordelen deze fietsen nog meer hebben? Lees dan snel verder!

 

Bespaart je geld

Reis jij iedere dag met het OV of de auto naar je werk, dan kost je dit natuurlijk iedere maand een hoop geld. Los van het feit of deze kosten worden vergoed door je werkgever, bespaart het een hoop geld wanneer je in plaats van met de auto of het OV, de fiets pakt om naar je werk te gaan. Vooral wanneer de afstanden minimaal zijn, is dit zeker iets om over na te denken. Houd er alleen wel rekening mee dat je verplicht bent op deze fietsen een helm te dragen. Speed pedelec helmen beschermen je namelijk tegen eventuele vervelende ongelukken. Je bereikt namelijk wel een snelheid van circa 40 tot 45 kilometer per uur.

 

Sneller dan met de auto

Wanneer je dagelijks 20 kilometer heen en 20 kilometer terug van en naar je werk moet rijden, dan is de kans vrij groot dat je tijdens deze rit meerdere malen stilstaat. Als het niet voor een stoplicht is, dan is er wel een ongeluk gebeurt. Vooral wanneer je tijdens de spit de weg op moet, doe je er doorgaans een stuk langer over, dan wanneer je de fiets of scooter pakt. Daarbij komt ook dat het onderhoud aan een fiets of scooter natuurlijk vele malen voordeliger is, dan wanneer je een auto naar de garage moet brengen. Scooteronderdelen zijn goedkoper dan de meeste onderdelen voor je auto. Met de fiets hoef je niet bang te zijn dat je in de file komt te staan. Uiteraard kan het wel zijn dat je stoplichten tegenkomt, maar in de praktijk krijgen fietser veelal vooral ten opzichte van auto’s.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Zo werk je altijd rustig thuis

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden, maar hoe zorg je ervoor dat je altijd rustig werkt, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse drukte van het huiselijke leven? Hier zijn

3.

Op avontuur met de camper

Het avontuur roept! Reizen met een camper biedt je de ultieme vrijheid om de wereld op jouw tempo te verkennen. Of je nu droomt van kronkelende kustwegen, serene berglandschappen of

4.