Lekker op vakantie met jouw partner

November 6, 2022

Lekker op vakantie met jouw partner 

Op vakantie met jouw partner is natuurlijk ontzettend leuk. Wie wil er nou niet naar de zon om daar heerlijk van te genieten? Er zijn verschillende opties wanneer jij jouw partner een partner noemt. Het is wel handig om hier rekening mee te houden als je op vakantie gaat. 

Soms zijn er andere regels als je naar het buitenland gaat. Wanneer je hier niet van op de hoogte bent, kan dit best lastig zijn als je er aan komt. Het is daarom altijd beter om je hier even over in te lezen. Je kan op die manier alle mogelijkheden bekijken.  

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap is eigenlijk een contract die je tekent om samen te gaan leven. Een samenlevingscontract. Wanneer jullie dit als partners hebben, dan kunnen er soms hele andere regels gelden in andere landen. Dit komt doordat dit niet in elk land een ding is. 

Een voordeel geregistreerd partnerschap is dat je zonder rechten uit elkaar kan gaan als je geen kinderen hebt. Tijdens de vakantie kan het juist weer meebrengen dat je niet als partners wordt gezien. Dit komt door verschillende achternamen en omdat jullie niet daadwerkelijk samen zouden zijn. 

Als je deze informatie over een land wilt hebben, is het verstandig om dit van te voren op te zoeken op internet. Op die manier zie je direct welke regels ze hebben en wat de consequenties zijn. In de meeste gevallen zal het niet heel veel verschil maken en kan je het cadeau geregistreerd partnerschap prima geven. 

Getrouwd

Als je getrouwd bent is dit natuurlijk ontzettend leuk. Voor op je vakantie heb je dan eigenlijk met vrij weinig dingen rekening te houden. In de meeste gevallen zullen ze je in andere landen dan ook als getrouwd zien en dan zijn jullie man en vrouw. 

Het kan zijn dat je allebei een andere achternaam hebt gehouden. Dan kan er nog wel eens verwarring ontstaan. Wanneer je op vakantie uitlegt dat jullie beide je eigen naam hebben gehouden, dan zal dit verder geen enkel probleem hoeven zijn. 

De meeste informatie over een bepaald land kan je netjes op het internet vinden. Ook over trouwen op vakantie valt voldoende te vinden op het internet. Je ziet dan direct welke mogelijkheden jullie wel hebben en ook welke jullie niet hebben. 

Gewone partners

Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie gewone partners zijn. Dan zijn jullie niet geregistreerd of getrouwd. Je bent dan gewoon samen of misschien verloofd. Dat maakt ook niet uit voor op een vakantie zolang je niets serieus willen op vakantie. 

Trouwen op vakantie komt wel steeds meer voor. Als je dit wilt gaan doen is het belangrijk om te kijken welke opties je hebt en wat er mogelijk is in het buitenland. Zeker niet elk land heeft hier dezelfde regels over.

Het inlezen kan allemaal op internet waardoor het niet moeilijk is om te zien wat je wel niet mag. Zo voorkom je dat de bruiloft eventueel helemaal niet door zal kunnen gaan. 

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.