Gebruik deze tips om jouw slaap te verbeteren

December 31, 2021

Om gezond te blijven, is een goede nachtrust net zo belangrijk als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet. Een slechte nachtrust heeft namelijk negatieve gevolgen voor de hormonen, je hersenfunctie en je sportprestaties. Bovendien kan het tot gewichtstoename leiden en verhoog je tegelijkertijd het risico op ziektes, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Vanwege verscheidene redenen hebben veel mensen last van slecht slapen. Wil jij je slaapkwaliteit verbeteren? Dan zijn de onderstaande tips een van de belangrijkste dingen die je kunt doen.

Doe aan slaapactiviteiten 

Voor veel mensen is het moeilijk om tot rust te komen. Er zijn echter een aantal activiteiten die ervoor zorgen dat je gemakkelijker kunt ontspannen. Strategieën zijn onder meer te luisteren naar ontspannende muziek, het lezen van een boek, een dagboek schrijven, een warm bad nemen, mediteren, diep ademhalen en het visualiseren van jouw geest. Dit soort activiteiten zullen je beter helpen om je te centreren op ontspanning, waardoor je gemakkelijker in slaap zult vallen. 

Kies de juiste verlichting 

Overmatige blootstelling aan felle, kunstmatige verlichting kan problematisch zijn voor je slaapkwaliteit. Mocht je dus gewend zijn om veel achter je smartphone of computer te zitten voor het slapengaan, zorg er dan op z’n minst voor dat je gebruik maakt van het ingebouwde nachtlicht in je apparaat. Hierdoor wordt het schadelijke blauwe licht zoveel mogelijk vermeden, waardoor je minder problemen hebt om in slaap te gevallen. Het is echter aan te raden om je telefoon volledig weg te doen, en je ogen de rust te geven die ze verdienen. De laatste twee uur voordat je gaat slapen, gebruik geen felle lampen en zorg voor zachte, warme lampen in je slaapkamer om je mood naar een niveau van ontspanning te brengen. 

Versier je slaapkamer en zorg voor een comfortabele slaapplek 

Een comfortabele slaapkamerinrichting is de ideale manier om helemaal tot rust te komen! Denk hierbij aan kalmerende versieringen in je slaapkamer zoals een dromenvanger en lekker ruikende etherische oliën die zowel jouw geest als lichaamlaten ontspannen en je voorbereiden op jouw welverdiende nachtrust. Daarbij wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat jouw bed is uitgerust met een goed gevormd matras en een lekker warm deken. Mocht je op zoek zijn naar een speciaal deken die jou gemakkelijker in slaap laat vallen, ga dan naar Slaap Kalm voor een verzwaard deken. Dit is een deken die jou een gevoel van veiligheid en verborgenheid geeft, ook wel de ideale omstandigheden voor goede nachtrust!

https://slaapkalm.nl/

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Zo werk je altijd rustig thuis

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden, maar hoe zorg je ervoor dat je altijd rustig werkt, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse drukte van het huiselijke leven? Hier zijn

3.

Op avontuur met de camper

Het avontuur roept! Reizen met een camper biedt je de ultieme vrijheid om de wereld op jouw tempo te verkennen. Of je nu droomt van kronkelende kustwegen, serene berglandschappen of

4.