Shampoo bars: gezondheid voor je haar

December 1, 2021

Haarverzorging heeft altijd, op de een of andere manier, deel uitgemaakt van de geschiedenis van de mensheid en deze activiteit heeft verschillende evoluties doorgemaakt. Met elke nieuwe ontdekking of lancering komt de belofte van nog zachter, gezonder en mooier haar.

Een van de nieuwste trends in haarverzorging is het gebruik van shampoo bars. Dat klopt: in plaats van de traditionele vloeibare shampoos, zijn er versies van vaste shampoos!

Als je meer wilt weten over deze nieuwe optie voor jouw haar, lees dan verder. In ons artikel leggen wij alles uit wat je moet weten over shampoo bars en hun belangrijkste voordelen. Kijk hier eens naar!

Wat is een shampoo bar?

Shampoo bar is een natuurlijke shampoo formule die zeer geconcentreerd is omdat er bij de bereiding geen water aan te pas komt.

Met andere woorden, het is alsof je een natuurlijke shampoo neemt en al het water eruit verdampt. Wat overblijft zijn de actieve ingrediënten die je haar reinigen en hydrateren.

Omdat het een product is met een hoge concentratie actieve bestanddelen, gaat vaste shampoo gewoonlijk langer mee dan vloeibare shampoo.

Elke toepassing genereert snel veel schuim, zonder dat het nodig is het gebruik van het product te overdrijven. Hierdoor gaan de shampoo bars gemiddeld zo’n 60 wasbeurten mee!

Gekleurd haar en Shampoo Bar

Gekleurd haar vergt veel verzorging om mooi en gezond te blijven, want het is normaal dat de kleur na een tijdje vervaagt.

De shampoo bars zijn perfect voor gekleurd haar omdat ze sulfaatvrij zijn en vol zitten met plantaardige oliën die de gezondheid van gekleurd haar helpen beschermen en behouden.

Sulfaat kan het haar beschadigen, waardoor het droog en breekbaar wordt en kleurpigmenten sneller worden verwijderd.

Omdat het niet gemakkelijk is gekleurd haar langer gezond en mooi te houden, is het aan te bevelen shampoo voor gekleurd haar te gebruiken als hulp bij de verzorging van jouw haar. Dit product is ideaal om gekleurd haar te reinigen, te beschermen en te hydrateren, waardoor de pigmentatie langer behouden blijft.

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

3.

4.