Zorgeloos genieten van je rust? Bescherm je woning tegen kerktrekken!

November 1, 2021

Kerntrekken is wanneer iemand een kleine boor neemt en in een cilindetslot boort. Dan gebruiken ze een speciaal gereedschap om de kern van de vergrendeling eruit te trekken en mee te nemen. Dit betekent dat je je deur niet meer kunt vergrendelen of ontgrendelen, omdat er geen sleutelgat meer in de deur zit. Staat je huis open voor iedereen om binnen te komen en je te beroven.

Om dit veiligheidsrisico te vermijden, zorg je ervoor dat je gebruik maakt van speciale sloten die bescherming bieden tegen kerntrekken. Wil je meer weten over kerntrekken? Bekijk dan deze pagina: Wat is kerntrekbeveiliging?

 

 

Hoe werkt een anti kerntrek cilinder?

Anti kerntrek cilinders hebben het SKG kwaliteitsmerk. Dit betekent dat ze moeilijk te boren zijn en niet in het sleutelgat geboord kunnen worden. Het SKG keurmerk is een symbool voor bescherming tegen kerntrekken, maar niet tegen andere vormen van inbraak. Je moet kijken naar waartegen sloten beschermen, niet alleen naar de SKG sterren!

Vervang een gewone cilinder door een anti-kerntrekcilinder. Dit gaat gemakkelijk en ongecompliceerd als je een handige persoon bent. Je moet er wel op letten dat de afmetingen van de onderdelen overeenkomen met die in je huidige deur, dus bestel zorgvuldig online. 

Een inbreker kan op verschillende manieren je huis binnendringen. De methode van kerntrekken is tegenwoordig een van de populairste bij inbrekers, maar er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om te voorkomen dat ze binnenkomen!

 

 

Afschrikmiddel voor inbrekers

Een huisbeveiligingssysteem is er in de eerste plaats op gericht uw eigendom en de bewoners ervan te beschermen tegen inbraak, woninginbraak, brand en andere omgevingsrampen zoals gesprongen leidingen. Professionele bewakingsdiensten doen dit ongeacht of u zich bewust bent van het probleem of niet, en ze kunnen ook helpen in een medisch noodgeval. Hoewel een beveiligingssysteem een aanzienlijke uitgave is, bedragen de kosten van een inbraak gemiddeld 2.400 euro per slachtoffer, om nog maar te zwijgen van de psychologische impact die het kan hebben.

Het is bewezen dat duidelijke tekenen van een alarmsysteem, zoals stickers, tuinborden en buitencamera’s voor videobewaking, een inbreker afschrikken, wiens misdaad er vaak een van opportunisme is. Uit een onderzoek van de politie bleek dat bijna 60% van de inbrekers de inbraak minder dan 24 uur van tevoren planden. Bovendien zocht 83% eerst naar tekenen van een alarm, en meer dan de helft zei dat ze het zouden opgeven als ze er een zagen.

 

Gemoedsrust

Met een huisbeveiligingssysteem geïnstalleerd, kunt u met een gerust hart weten dat uw huis beschermd is, of u nu weg bent of rustig slaapt. Met moderne draadloze beveiligingssystemen die op het internet zijn aangesloten, kunt u uw systeem bovendien overal ter wereld controleren.

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Zo werk je altijd rustig thuis

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden, maar hoe zorg je ervoor dat je altijd rustig werkt, zonder afgeleid te worden door de dagelijkse drukte van het huiselijke leven? Hier zijn

3.

Op avontuur met de camper

Het avontuur roept! Reizen met een camper biedt je de ultieme vrijheid om de wereld op jouw tempo te verkennen. Of je nu droomt van kronkelende kustwegen, serene berglandschappen of

4.