Help, autoreparatie nodig

January 16, 2023

Moet jouw auto gerepareerd worden? Dat is een onaangename verrassing. Wij kunnen jouw auto niet repareren, maar wel handige tips geven. Zodat je nu en straks goedkoper uit bent.

Bestel reserveonderdelen online 

De meeste garages hebben onderdelen van bekende automerken in voorraad. Zoals VW onderdelen, het meest populaire automerk in Nederland. Maar ook met Citroën, BMW en Opel wordt zoveel gereden dat de meest gebruikte onderdelen van deze merken ook op voorraad zijn. Maar wat als je een minder bekend automerk hebt?

 

Dan is het meestal de moeite waard om het reserveonderdeel online te bestellen. Bijvoorbeeld Ford F150 onderdelen of onderdelen voor andere Amerikaanse auto’s. Maar ook Skoda en Seat rijden niet genoeg in Nederland om je auto overal snel te laten repareren. Tenzij je natuurlijk naar een garage van dat merk gaat. Maar die zijn schaars en dus niet in de buurt wanneer je autoreparaties nodig hebt. Ook dan loont het de moeite om reserveonderdelen online te bestellen.

 

En heb je bij de laatste APK al te horen gekregen dat een bepaald onderdeel de volgende keer vervangen moet worden? Dan kun je het onderdeel natuurlijk vooraf bestellen. Dit bespaart tijd, omdat de garage de auto onmiddellijk kan repareren.

De juiste garage kiezen

Er zijn in Nederland twee soorten garages: officiële en onafhankelijke. Onafhankelijke garages zijn vaak goedkoper, maar officiële garages zijn de betere keuze voor jonge auto’s. Nieuwe en jonge auto´s hebben namelijk alleen onderhoud nodig, geen reparaties. Dat is de conclusie van veel autobezitters die ik sprak voor dit blogartikel. Dus hoe kies je de juiste garage voor een reparatie? Mijn tips:

 

  • Bekendheid met het automerk

  • Garantie

  • Wel of geen standaard reparatie 

Bekend automerk

De bekendheid van het automerk speelt een belangrijke rol bij de keuze. Een VW kan immers door elke garage worden gerepareerd, maar een auto die nauwelijks in Nederland rijdt, zoals de Ford F150, niet. Daarvoor moeten de experts echte kennis van de auto hebben. Daarom kun je het beste met in Nederland zeldzame auto’s naar een officiële garage van het automerk gaan. De reden? Het personeel daar heeft simpelweg meer ervaring met soortgelijke voertuigen.

Fabrieksgarantie

Valt de reparatie onder de garantie van de fabrikant? Deze garantie geldt alleen voor nieuwe voertuigen en alleen als de reparatie wordt uitgevoerd door een erkende garage. Maar volgens de wet krijg je ook fabrieksgarantie als je tijdens de garantieperiode vanwege een ongeval de auto moet laten repareren. Dat kan zelfs in een onafhankelijke garage. Maar ga je naar een onafhankelijke garage terwijl de reparatie niet naar aanleiding van een ongeluk is? Dan mag de fabrikant jou de garantie-uitkering weigeren. Zelfs als de garantieperiode nog niet voorbij is.

Standaard of bijzondere reparatie

Als het om een standaard reparatie gaat, zijn onafhankelijke garages vaak goedkoper. Zij hebben lagere uurtarieven voor dergelijke reparaties. Enerzijds doordat ze hun brood verdienen met reparaties en dus zoveel mogelijk klanten willen hebben. En een lagere prijs trekt nou eenmaal meer klanten aan. Anderzijds speelt ook het soort reserveonderdelen mee. Want deze garages gebruiken vaak geen originele reserveonderdelen van de voertuigfabrikant, maar vergelijkbare goedkopere reserveonderdelen. Dit bespaart ook kosten zonder aan kwaliteit in te boeten. Voor een standaard reparatie kun je dus net zo goed naar een onafhankelijke garage. 

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

De voordelen van teambuilding voor werknemerswelzijn

In een moderne werkomgeving speelt werknemerswelzijn een belangrijke rol. Tevreden en gezonde werknemers zijn productiever en blijven langer bij een bedrijf. Teambuilding kan helpen om dit welzijn te bevorderen. Door

3.

Goedkope treinkaartjes scoren? Bekijk tips!

Treinreizen naar bruisende Europese steden als Berlijn, Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen en Keulen zijn niet alleen comfortabel en milieuvriendelijk, maar kunnen ook verrassend betaalbaar zijn. Met de juiste strategieën reis

4.