De perfecte hardloopschoen vinden

August 13, 2022

De perfecte hardloopschoen vinden

Wij helpen je bij de zoektocht naar de perfecte Hardloopschoen. Zo is het belangrijk dat de tenen een beetje kunnen wiebelen. Echter moet het achter de hiel juist weer zo strak mogelijk zitten. Dit omdat de schoen dan goed aan je voeten blijft zitten, maar bovendien loop je zo ook beter. In de meeste gevallen houden de mensen 1-2 cm aan als leidraad aan de voorkant voor de grote teen. Er groeit immers een nagel aan en als deze te lang wordt dan wil je toch nog kunnen hardlopen.  Het belangrijkste is waarschijnlijk de pasvorm. Hij moet namelijk niet aan de onderkant knellen, want dan loop je eerder kans op blessures. Bovendien kan deze beknelling ook voor permanente schade aan de bloedvaten zorgen. Bij twijfel kun je er altijd voor kiezen om een ander model of een maatje groter te nemen.

Hoe zorg je ervoor dat hij ook lekker zit

Bij 5top hebben wij ook nagedacht over de vraag hoe kan de schoen het lekkerst zitten. Het is belangrijk om de schoen goed en strak te strikken wanneer je deze past. Je voelt dan namelijk of hij te strak zit of niet. Naarmate je vaker gaat trainen doe je dit vaak wat losser, maar ook dan zijn er mensen die dit vast trekken. Het passen is dus eigenlijk het belangrijkste meetpunt. Je moet ook even een stukje lopen of rennen op de schoenen om te merken hoe hij reageert met bewegen. Sommige schoenen kunnen namelijk aan de onderkant wat strak zitten en dit merk je niet met alleen aantrekken. Het is dus ook ervaren om te kunnen oordelen of het niet knelt van boven, onder of aan de zijkant.

Wat moet hij sowieso niet hebben

Een hardloop moet nooit te strak zitten en zeker niet rondom de wreef. Tenen hebben nagels en deze worden ook wel eens een keer niet geknipt. Op dat moment kan het voor verschrikkelijke pijn en gescheurde nagels zorgen. Ook moet je echt geen drukpunten voelen op andere plekken. Dit wijst er namelijk op dat jouw voeten een andere schoen nodig hebben.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.