Sporten en werken zijn belangrijk maar uitrusten ook!

August 8, 2022

We leven in een wereld waarin het ideaalbeeld van de mens wordt gedefinieerd door superfitte mensen die de hele dag bezig zijn met werken, trainen, gezond eten en er daarnaast ook nog eens een superactief sociaal leven op nahouden. En ja, sporten is zeker een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en je best doen op je werk is de manier om een leuke carrière te krijgen waarmee je genoeg geld verdient om in je levensonderhoud te voorzien. Maar de voordelen van rust worden daarbij nog wel eens vergeten. En in de hectische wereld van vandaag is juist dat ook erg belangrijk!

De voordelen van rust wanneer je veel sport

Ken je dat gevoel wanneer je flink hebt gesport of misschien zelfs om de sportprijzen hebt gestreden tijdens een wedstrijd? Na een periode met adrenaline waarbij je lichaam de hele tijd op hoog niveau heeft gepresteerd, plof je neer op de bank en ervaar je een ultiem gevoel van rust. Je spieren kunnen zich eindelijk ontspannen en je hebt even de tijd om de activiteit van die dag te laten bezinken. Het is een heerlijk gevoel en dat komt omdat het precies is wat je lichaam nodig heeft. Je spieren krijgen de kans om het opgebouwde melkzuur en andere afvalstoffen te verwerken. Zelfs wanneer je de dag daarna wat spierpijn hebt, herinnert dat je eraan dat je trots mag zijn op wat je bereikt hebt! En dat geeft weer rust in je hoofd.

De voordelen van rust ten opzichte van werk

We leven in een 24-uurs economie waarbij steeds harder en langer werken lange tijd de norm is geweest. Het is dan ook geen wonder dat het aantal burn-outs en mensen die overspannen thuis zitten door het dak is geschoten. Pas de afgelopen jaren neemt dit beeld een beetje af en gaan er bijvoorbeeld steeds meer mensen parttime werken. Steeds meer mensen krijgen door dat je niet altijd maar ‘aan’ kunt staan. Dat je tijd nodig hebt om ervaringen die je op je werk opdoet te verwerken en een plaatsje te geven. Of je dat nu doet door lekker op vakantie te gaan, te gaan sporten, of een hobby te nemen, dat maakt niet zoveel uit. Wanneer je mentaal je rust kunt pakken zal je overigens ook merken dat dit je relaties met andere mensen goed zal doen!

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.