Hardlopen voor beginners

July 25, 2022

Hardlopen voor beginners

 

Ben jij van plan om te gaan hardlopen, dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden alvorens je daadwerkelijk kunt beginnen. Het klinkt namelijk allemaal heel erg eenvoudig, maar er is veel meer dan dat. Je kunt immers niet op een paar oude sneakers gaan hardlopen. Omdat we vaak zien dat veel beginners al na een paar weken afhaken, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die het voor een beginnende hardloper een stuk gemakkelijker maken om het niet alleen langer vol te houden, maar er ook voor zorgen dat jij een stuk sneller resultaat weet te behalen.

 

Zorg voor de juiste kleding

 

Zoals hierboven al aangegeven, is het niet verstandig om te gaan hardlopen op een paar sneakers. De reden hiervoor is namelijk dat sneakers niet de juiste demping bieden, die je vooral als beginner wel nodig hebt om goed te kunnen beginnen. Je zult namelijk merken, dat wanneer de demping niet goed is, je last krijgt van je lichaam. Met name de onderrug is vaak als eerste aan de beurt. Daarnaast is het voor vrouwen belangrijk dat ze een goede sportbh dragen die zorgt voor de juiste ondersteuning van de borsten. Dit mag uiteraard een anita bh zijn, maar een ander type sport bh is ook geen probleem. Zolang de maat en ondersteuning maar goed is, maakt dat niets uit.

 

Train met een schema

 

Veel beginners hebben het gevoel dat ze wel direct een paar minuten kunnen hardlopen. Toch is dit niet verstandig om te doen. Je zult namelijk merken, dat wanneer je een paar minuten hebt hardgelopen, je lichaam al snel begint tegen te stribbelen. Je lichaam is het echter niet gewend, waardoor het belangrijk is dit stap voor stap op te bouwen. Uiteraard snappen we, dat het misschien in het begin wat lullig voelt. Je begint namelijk vaak met één minuut hardlopen gevolgd door een minuut wandelen. Naarmate de tijd vordert, bouw je dit al snel op na twee minuten hardlopen gevolgd door een minuut wandelen. 

 

Tot slot

 

Zoals je kunt zien is het beginnen met hardlopen meer dan alleen een paar schoenen aantrekken en te beginnen. De juiste schoenen en ook bh zijn ontzettend belangrijk. Vaak is het bepalen van de juiste schoenen niet direct een probleem, maar kan een sport bh wat lastiger worden. Met de bh maattabel die in verschillende winkels en ook online aanwezig is, kun je exact bepalen welke maat sport bh voor jou belangrijk is om te dragen, wanneer je dit vergelijkt met je eigen maat bh.

 

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.