Welk materiaal kies je voor je beddengoed?

December 29, 2022

 

Niets is zo belangrijk voor je als goed slapen. Tijdens je slaap doe je namelijk een grote reset. Niet alleen krijgen je hersenen rust en de kans emoties en gedachten te verwerken, ook je lichaam krijgt de kans om zich te herstellen. Om goed te kunnen slapen moeten de omstandigheden optimaal zijn. Een belangrijk element voor een goede nachtrust is goed beddengoed. Er zijn verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen, ieder met hun specifieke eigenschappen.

Beddengoed wanneer je last hebt van nachtzweten 

Wanneer je het snel warm hebt kun je het beste kiezen voor een dekbedovertrek en een hoeslaken van een materiaal dat goed ademt. Hierdoor zal warmte van je lichaam niet worden vastgehouden in je beddengoed. Denk hierbij aan materialen als katoen of tencel, deze stoffen ademen en ventileren uitstekend. Het is ook belangrijk om een goede molton te gebruiken, deze neemt overmatig zweet en vocht op tijdens de nacht. Zorg er wel voor dat je ook je molton met regelmaat wast.

Zachte, luxe beddengoed

Wanneer je wilt gaan voor het ultieme luxe gevoel dat je ook in een 5-sterren hotel kunt ervaren, dan geeft het beste beddengoed van Egyptisch katoen of zijde een fantastische slaapervaring. Bij Egyptisch katoen bestaat de stof uit bijzonder lange vezels. Hierdoor kunnen er zeer dunne draden van worden gemaakt die vervolgens worden geweven tot extra fijne lakens voor een ultiem zacht gevoel. Zijde is ook zo’n 100% natuurlijk product. Het heeft de mooie eigenschap om te verkoelen tijdens warme zomernachten en te verwarmen in de winter. Niet alleen is zijde één van meest zachte stoffen, het ziet er ook nog eens prachtig uit. De gladheid van zijde is wel iets waar je van moet houden, anders is mooi katoen een goed alternatief.

Beddengoed wanneer je last hebt van allergieën

Wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor huismijt is het goed om daar rekening mee te houden bij de keuze voor je beddengoed. Je kunt dan het beste kiezen voor een synthetisch materiaal, bijvoorbeeld polyester of microvezel. Door de gesloten structuur van deze stoffen kunnen huismijten zich er niet in ophopen. Je kunt ook denken aan beddengoed van bamboe, dit materiaal weert schimmels en bacteriën.Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.