Hoe creëer je de ultieme stilte in je eigen geluidscabine?

August 21, 2023

Of je nu een muzikant bent die opnames wil maken zonder externe ruis, of gewoon een plek wilt hebben om te ontspannen en tot rust te komen; het bouwen van een geluidscabine is een waardevolle investering. Door deze stappen te nemen, bereik je de ultieme stilte in je geluidscabine.

Stilte voor gevorderden

De juiste cabine is essentieel voor een fijne stilteplek. Esmono Sound produceert geluidscabines van hoge kwaliteit, die geschikt zijn voor thuisgebruik. Bedenk van tevoren wat het doel van jouw cabine is en bepaal dan welke studio het beste bij jouw behoeften past. Je kunt kiezen uit de Basic, PRO en Excellent geluidsstudio om jouw muziek nog beter te isoleren binnen de cabine. Het werkt ook perfect als je het geluid van buiten wilt dempen.

Zorg voor goede ventilatie

Een geluidsstudio is essentieel voor een rustige werkplek, maar een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is ventilatie. Hoewel het belangrijk is om een goede luchttoevoer in je cabine te hebben, kan dit ook leiden tot ruis van buitenaf. Overweeg daarom een ventilatiesysteem met isolatiemateriaal te installeren, om het geluid tot een minimum te beperken. Zo heb je altijd frisse lucht in je cabine. Wil je geen ventilatiesysteem in je cabine, zet dan optioneel luchtzuiverende planten in de cabine en zet regelmatig de deur open wanneer je de cabine niet gebruikt, om de toevoer van frisse lucht te bevorderen.

Tweedehands cabine: leuk geprijsd en uitvoerig gekeurd

Het is ook mogelijk om bij Esmono Sound occassions kopen. Dit zijn geluidscabines die  al eens eerder gebruikt zijn. De kwaliteit van deze tweedehands cabines is echter net zo goed als die van nieuwe geluidscabines. Heb je dus een tweedehands cabine op het oog die in jouw woning past, dan kun je voor een vriendelijk prijsje een cabine aanschaffen. Alle tweedehands cabines worden bovendien uitvoerig gekeurd voordat ze de showroom verlaten, dus je bent altijd verzekerd van een goede kwaliteit cabines.

Extra geluiddempende maatregelen voor serene rust

Naast een geluidscabine aankopen, zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen om de stilte te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van geluidsdempende koptelefoons of oordopjes tijdens het werken in de cabine. Deze kunnen helpen om storende achtergrondgeluiden te verminderen en je focus te verbeteren. Het gebruik van een geluidsabsorberend kleed kan ook helpen om galm en echo’s te verminderen, waardoor een stille en gecontroleerde geluidsruimte ontstaat. 

Het maakt dus niet uit of je muziek wilt opnemen, wilt mediteren of gewoon even moet ontsnappen aan de drukte van alledag; jouw stilte-oase ligt binnen handbereik.

 

https://esmono.nl/
Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.