van 2022 tot 2026 $50 miljard investeren

April 9, 2022

Ford publiceert zijn Integrated Sustainability and Financial Report voor 2022. Hierin ligt de nadruk op de overgang van het bedrijf om de elektrische revolutie te leiden. Dit omvat plannen om de productie tegen 2026 op te voeren tot meer dan 2 miljoen elektrische voertuigen per jaar.

De verschuiving naar elektrische voertuigen is van cruciaal belang voor Ford om zijn duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, maar een dergelijke overgang brengt uitdagingen met zich mee, waaronder de inkoop van grondstoffen, recycling van batterijen aan het einde van hun levensduur en mensenrechtenkwesties. Om meer informatie over deze onderwerpen te geven, publiceert Ford ook een mensenrechtenrapport, een primeur voor Ford en de Amerikaanse auto-industrie, en een gecombineerde taskforce voor klimaatgerelateerde financiële onthullingen en klimaatrisicoscenariorapporten.

Om te concurreren en te winnen in een nieuw tijdperk van elektrische en geconnecteerde voertuigen, is Ford van plan om van 2022 tot 2026 wereldwijd meer dan $ 50 miljard te investeren in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en de batterijen die ze aandrijven. Het bedrijf zal dit doen vanuit enkele van de meest geavanceerde en efficiënte autofabrieken ter wereld, waardoor duizenden nieuwe banen worden gecreëerd en een duurzame en ethische toeleveringsketen wordt opgebouwd. 

Ford Mustang Mach e

De elektrisch aangedreven Mustang Mach-E biedt snelheid, plezier en vrijheid voor een nieuwe generatie Mustang-rijders.

Hij geeft je bijna alles wat je mag verwachten van een goede elektrische auto. Zoals een goede frunk, goed ingericht dashboard met een meedenkend navigatiesysteem voor DC-laders én emotie tijdens het rijden. Voor dat laatste verwijs ik je naar het laatste sterke punt hierboven. Slechts op enkele punten laat hij een steek liggen, maar dat mag gezien worden als muggenziften.

De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E is (letterlijk) het paradepaardje van Ford en is voorzien van de nieuwste technologieën. Hij biedt ongelooflijk veel rijplezier, biedt een grote actieradius en heeft laadruimte aan de voor- én achterkant. Kies voor  Ford Mustang MachE private lease en rijd zorgeloos in een gloednieuwe elektrische Mustang Mach-E.

Ford Fiesta

De Fiesta is al jarenlang een begrip in het aanbod van Ford. De nieuwe Fiesta is daar uiteraard geen uitzondering op. 

De nieuwe Ford Fiesta heeft een elegant design, innovatieve technologieën aan boord en soepele motoren. De Fiesta levert meer technologieën dan je verwacht van een compacte auto.

Ford Fiesta Private Lease is de goedkoopste manier om in een nieuwe Ford te rijden.

Ford Focus

De nieuwe Focus is ruimer, verfijnder, comfortabeler en beschikt over innovatieve technologieën. De Focus is gevormd volgens de nieuwe ‘human-centric’ designtaal van Ford. De lange motorkap en de vloeiend gevormde spatborden zorgen voor een sportieve en elegante uitstraling.

Als je een nieuwe Ford Focus wil rijden, maar niet al je spaargeld wil uitgeven, dan is Ford Focus private lease een interessante optie. Ford heeft bijna zeven miljoen Focus-auto’s verkocht in Europa en meer dan 16 miljoen over de hele wereld sinds de sinds de introductie in 1998.

Ford Kuga

De Ford Kuga komt in 2008 op de markt. Het is van oorsprong een compacte SUV in de middenklasse van de Amerikaans/Duitse fabrikant Ford.

Vanzelfsprekend wordt Ford Kuga Private Lease volop aangeboden op de private lease markt. Meerdere grote en kleine private lease aanbieder heeft de Kuga in het assortiment. 

Ford Puma 

Bijna twintig jaar na de lancering van de allereerste Ford Puma is hij weer mateloos populair. Ook Ford Puma Private Lease is populairder dan ooit.

De Puma is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen die een eenvoudigere en minder stressvolle rijervaring bieden. Ford Puma Private Lease is vanaf de start populair.

Private Lease

Ford modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Ford Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Geschiedenis van Ford

Op 16 juni 1903 richtten Henry Ford en elf investeerders in Michigan de Ford Motor Company op. Henry Ford ruilde de plannen van zijn auto en de 17 patenten tegen 255 aandelen en werd hoofdingenieur. De productie startte met 10 werknemers, die een paar exemplaren per jaar produceerden. Het eerste model was de Ford Model A. Ford richtte zich op auto’s voor de gewone man tegen betaalbare prijzen.

Reeds in 1906 groeide Ford uit tot de grootste autobouwer van de Verenigde Staten. Henry Ford werd algemeen directeur en grootaandeelhouder. Op 1 oktober 1908 introduceerde het bedrijf de succesvolle Ford Model T. De legendarische Model T zou uiteindelijk één van de succesvolste automodellen ooit worden. De productie eindigde pas in 1927 na 15 miljoen gebouwde exemplaren.

One Ford: Kleine modellen en wereldauto’s

Voor de toekomst wil de Ford een wereldwijd inzetbaar modellenspectrum gebruiken, als onderdeel van de “One Ford”-strategie. Hierbij gaat veel aandacht uit naar kleinere auto’s. Het is de bedoeling dat rond de 55% van de Ford-modellen uit kleine auto’s bestaat.

Andere ontwikkelingen richten zich op zuinige motoren. Naast de zuinige en prijswinnende 1.0 EcoBoost-motor moet ook gedacht worden aan elektrische of hybride voertuigen.

Elektrische Auto

Elektrisch rijden voor consumenten wordt steeds interessanter. Niet alleen is het aanbod gegroeid, het aantal oplaadpunten is groot en elektrisch rijden wordt bijvoorbeeld door de overheid ook aantrekkelijk gemaakt.

Een elektrische auto rijden wordt nu ook aantrekkelijker gemaakt voor consument. De overheid heeft subsidie vrijgemaakt om je als consument bij het aanschaffen van zo’n elektrische auto financieel te helpen.

Deze subsidie is zowel beschikbaar voor een Private Lease Elektrische Auto als voor het kopen van een elektrische auto.

Inhoudsopgave

Gerelateerde Blog

Laatste Blog

Had je deze artikelen al gelezen?

1.

2.

Opgelost voor de Passagier

Eva stond bij de incheckbalie op Schiphol toen ze het nieuws hoorde: haar vlucht naar Barcelona was geannuleerd. Om haar heen begon een zacht geroezemoes onder de andere passagiers. Eva

3.

4.